Processen

Processen

Processen

Efter att kaffebönan hamnat på utvalt ställe i jorden för att gro sker plantering av en då ca 30cm hög planta. När ca 12-13 månader passerat sätts kaffeplantan ut på fältet för att växa till sig.

Efter ca 3 år ser vi en påbörjad blomning av en planta som nu kallas träd. Under den här kommande tid sker en mognad av bäret och sockerhalten tilltar allt mer. Våra bönder har en livslång erfarenhet av kaffeplantagen och dess tillväxt och ser till att skörden sker först när bärets mognad är fullständig. Viktigt här är att låta bäret mogna till sitt fullo innan skörd påbörjas.

Skörd sker hos oss automatiserat med maskin för att se till att bäret inte tappas på mark utan samlas upp direkt i behållare.

Naturel Process

Naturel Process

Denna torkningsmetod innebär att bönorna läggs ut med skal och fruktkött i solen för att naturligt torkas. Sötman från bären som finns i fruktköttet torkar naturligt och ger bönan och färdigt kaffe en söt och bärig smak. Denna metoden kräver inte heller någon vattentillförsel, som är en bidragande orsak till att vi använder just denna metoden.

Vi ser också att denna metoden börjat sprida sig till andra länder. Vi vet att kaffe älskande människor föredrar den metoden pga av de smaker som bönan får och i och med vi inte behöver vattentillförsel.

Sortering av omogna och kanske defekta bär pågår för att säkerställa den kvalitet som vi står för.